Gezondheidszorg Tinkong - werken in de kliniek van Live Now Foundation

Kom een tijdje werken in de prachtige polikliniek van Tinkong

Live Now KlinieK: Het paradepaardje van de GoGhana-projectorganisatie

De gezondheidszorgprojecten van GoGhana worden opgezet vanuit de Live Now Clinic voor dagbehandeling. Dat betreft enerzijds werkzaamheden in de kliniek zelf en anderzijds een scala aan mogelijkheden voor voorlichtings- en preventieactiviteiten gericht op de community van Tinkong. Dit noemen we ‘medical outreach’-programma’s.

Op de pagina’s in de rubriek ‘Projecten’ wordt veel aandacht besteed aan onze Live Now Clinic. Het is het paradepaardje van de GoGhana-projectorganisatie. Verschillende werknemers en disciplines stellen zich op deze website voor aan aanstaande vrijwilligers en stagiairs.
In de Live Now Clinic, geopend in 2013, voorzien we in directe gezondheidszorg en medische assistentie voor de mensen in Tinkong en een wijde omgeving, tot aan de provincie-hoofdstad Koforidua aan toe. Wij geloven dat de verbetering van de gezondheidszorg, en daarmee het verbeteren van de gezondheid van veel mensen in de omgeving, een grote bijdrage levert aan de ontwikkeling van dit gebied in Zuid-Ghana.

Project 1 - Meedraaien in de Live Now-kliniek
Live Now nodigt je uit om als vrijwilliger of stagiair een bijdrage te leveren aan onze ambities en doelstellingen.
Een ervaring als vrijwilliger of stagiair zal een waardevolle bijdrage zijn aan je eigen ontwikkeling en carrière in de gezondheidszorg. In die kliniek zijn dokters, verpleegkundigen, gezondheidsassistentes, medisch laboranten en apothekers aan het werk. We hebben plaatsen voor geïnteresseerden op veel niveaus van interesse, vaardigheid, kwalificaties en ervaring.

Project 2 – Gezondheidsvoorlichting (‘medical outreach’)
Het ontwikkelen van een plan voor (en het implementeren van) het geven van gezondheidsvoorlichting aan verschillende communities in en rond Tingkong. Het gaat om voorlichting op het gebied van o.a. moeder- en kindzorg, voeding, family-planning, hygiëne, malaria en HIV/AIDS. Je werkt samen met de mensen van kleine gezondheidsposten. Je kunt je ook richten op de verbetering/uitbreiding van het voorlichtingsmateriaal en/of de voorlichtingsmethoden (je kunt denken aan voorlichting in de vorm van toneelstukken, spelletjes, stellingen, enz en de vormen aanpassen aan verschillende doelgroepen). Uitgebreide handleidingen en een informatieboek over de onderwerpen is beschikbaar; het is dus niet noodzakelijk dat je inhoudelijk van alle onderwerpen op de hoogte bent. Je kunt dit project combineren met het assisteren van vaccinatie- en voorlichtingsdagen van de plaatselijke verpleegkundigen in dorpen rondom de kliniek.

Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om deze twee projecten te combineren.