Tinkong M/A Junior High School

We kunnen veel leren van mensen met heel andere idee├źn en gedachten

Head MA JHS Justice Atitso at deskTinkong M/A Junior High School

M/A staat voor 'municipal authority' en betekent dus dat dit een overheidsschool is, die niet is verbonden aan een specifieke kerk. De school startte in de vroege jaren 60 en is een Junior High School (JHS) sinds in Ghana met die onderwijssysteem wordt gewerkt (1987). 
De staf bestaat uit 15 medewerkers. Er zijn bij elkaar 160 leerlingen. Schoolhoofd is de heer Justice K. Atitso. Hij werkt al 29 jaar op de M/A JHS, is getrouwd en heeft 5 kinderen.

Deze school beschikt over enige laptops, zodat computerles kan worden gegeven, al is dat op marginale wijze. De school heeft dringend behoefte aan een bibliotheek en veel meer leermiddelen, vooral voor ICT. Het grote doel van Justice Atitso is dat alle kinderen doorgaan naar de Senior High School na hier de opleiding te hebben afgerond. Dat gebeurt nu nog veel te weinig. 

Leerlingen kunnen veel baat hebben bij extra aandacht, op individuele basis, voor onderwijsassistentie op het gebied van ICT, creativiteit en wiskunde. De heer Atitso benadrukt, dat een belangrijk doel bij het graag willen kunnen gebruiken van vrijwilligers en stagiairs betrekking heeft op de interculturele dimensie. 'We can also just learn from people from the west, because they think different.'