• Niko Winkel
  • Niko Winkel

    Niko Winkel

    Niko Winkel heeft zijn leven een draai gegeven na een eigen ervaring met vrijwilligerswerk. Zijn missie voor de toekomst werd toen: hoe kan ik een bijdrage leveren aan de verduurzaming en betrouwbaarheid van internationaal vrijwilligerswerk. Hij heeft zich sindsdien geprofileerd via de Stichting Volunteer Correct en middels bemoeienis met kleinschalige ontwikkelingsprojecten.

    Meer over Niko

Niko Winkel

Niko Winkel, communicatiemanager voor Live Now Foundation in Nederland

"Stichting Live Now biedt een prachtige omgeving voor een mooie ervaring als vrijwilliger.
Bovendien leer je een geweldig project kennen!"

Eind 2015 kwam ik in contact met Albert van Beek. Hij was op zoek naar een samenwerkingspartner ten behoeve van organisatie en werving van vrijwilligersinzet bij zijn prachtige ontwikkelingsprojecten in Ghana. Ik ben in april 2016 naar Tinkong gereisd, ongeveer 60 kilometer ten noorden van de Ghanese hoofdstad Accra.

Daar heb ik kennisgemaakt met Henry, de manager, en met al het personeel van de Live Now Kliniek. Ook werd mij daar duidelijk dat de Stichting Live Now nog veel meer plannen heeft. Onder de naam GoGhana wil Stichting Live Now een brug slaan naar een vruchtbare interculturele ontmoeting tussen de bevolking van Tinkong en de lokale medewerkers aan de projecten van Stichting Live Now en vrijwilligers en stagiairs uit Europa.

Na de eerste keer in mei 2016 ben ik ieder jaar één of twee keer terug geweest naar Tinkong. In het begin met het doel me goed te kunnen voorbereiden op mijn eigen inzet vanuit Nederland ten behoeve van de werving en selectie van vrijwilligers vanuit Nederland. Mijn eigen inzet gaat vooral om de kwaliteit van de arrangementen en de duurzame inzet van vrijwilligers.
De afgelopen jaren zijn er regelmatig vrijwilligers en stagiairs naar Tinkong geweest. We richten ons nu vooral op de verdere uitbreiding van mogelijkheden voor vrijwilligers.
Bovenal kom ik altijd graag terug in Tinkong en voel me er ook al een beetje thuis.