• Albert van Beek
  • Albert van Beek

    Albert van Beek

    Albert van Beek heeft in 2009 vrijwilligerwerk gedaan in Ghana. Daar leerde hij, dat er meer nodig is, dan alleen de helpende hand van een vrijwilliger. Zijn eerste bijdrage was het financieren van een opvanghuis voor kinderen. Toen hij uitvond dat er ándere noden zijn dan een kindertehuis, is hij in samenwerking met de lokale autoriteiten andere plannen gaan ontwikkelen.

    Meer over Albert

Albert van Beek

Oprichter van de Live Now Foundation in Tinkong

"Het is mijn droom om de ontwikkelingen en projecten, die door de door mij opgerichte stichting gestalte krijgen, zoveel mogelijk te delen met andere geïnteresseerden en betrokken uit Nederland en andere landen."

Tijdens een enerverende periode als vrijwilliger in Ghana heb ik het plan opgevat om zelf een kliniek op te zettten in Ghana. In 2009 hebben we ons eigen Live Now-huis gebouwd en in 2010 zijn we gestart met het bouwen van de Live Now-kliniek. Deze is sinds 2013 operationeel.
We hebben 5 hectare land in Tinkong, Koforidua-Ghana en dus ruimte voor nog veel meer ontwikkeling. De meest recente uitbreiding is het mortuarium. Dit het afgelopen jaar gebouwd en in november 2016 geopend. 

Drie keer per jaar ga ik voor enige weken naar Ghana om goed voeling te houden met de Live Now-projecten en af te stemmen met de lokale manager, Henry Dekyem. 

Voor het komende jaar staat gepland, dat we starten met de bouw van een dorpsschool voor beroepsonderwijs. Dit wordt hoog gewaardeerd door de gemeenschap én het ministerie van Sociale Zaken in Ghana.

Het doel is het bouwen van 5 blokken met 10 klaslokalen. Daarnaast willen we kinderen bij het onderwijs helpen vanaf de eerste kinderjaren tot hun economische zelfstandigheid en werken we daartoe samen met alle scholen in Tinkong.