Live Now - Landbouwprojecten

De landbouwprojecten van Live Now Foundation

Het gehele stuk land, waarop GoGhana haar projecten grondvest, is ongeveer 5 hectare groot. Aan de achterzijde ervan bevindt zich een stuk land, waarop onder meer een aantal bananenbomen staan. Daarnaast worden op aparte stukken land mais en vooral cassave verbouwd. Momenteel is het 'Gari-productie'-project het belangrijkste landbouwproject. 

GoGhana - Gari-productie

Dit Live Now landbouwproject is vooral bedoeld als mogelijkheid om banen te creëren voor de mensen in Tinkong en omgeving. Het stuk land is 15 hectare groot en wordt momenteel gebruikt om cassave te verbouwen. Deze cassave wordt verwerkt tot 'gari', een typisch Ghanees voedingsmiddel.
Het project biedt standaard werk aan 10 mensen en in de drukke periodes van zaaien en oogsten nog eens 10 tot 15 mensen. Het project maakt momenteel minimaal winst om medewerkers te betalen en de werkzaamheden gaande te houden. 

Gari is een maaltijdbasis voor veel Ghanezen en andere volkeren in West-Afrika. Je kunt het in combinatie met veel andere soorten voedsel gebruiken. Gari begint nu ook internationaal meer gebruikt te worden.

Gari productie processchema

Gari is een korrelig product, verkregen na vermaling van de cassave-wortel. Na fermentering en het onttrekken van water ontstaat een soort beslag, dat uiteindelijk geroosterd wordt, waarna het korrelig wordt. Gari kan wit of crèmekleurig worden, afhankelijk van het type cassave en de methode van bereiden. Afhankelijk van de bewerkingsmethode zijn de korrels groter of kleiner (0.6 tot 1.1 mm). Dit is ook afhankelijk van de wensen van de afzetmarkt en de bedoelde eindverwerking.    

De gari-markt is een erg competitieve. Aanbod en vraag bepalen iedere dag weer de prijzen op de markt. Gari wordt meest geproduceerd op relatief kleine schaal door particuliere boeren en verkocht op de dorpsmarkten. 

Kijk naar de afbeelding voor een processchema van de gari-productie. Dit Live Now landbouwproject biedt mogelijkheden voor vrijwilligers en stagiairs als leer- en ervaringsplaats voor tropische landbouw. Communicatie tussen deskundigen en geïnteresseerden uit Europa en de landbouwers in Ghana biedt een mooie mogelijkheid tot kennis- en ervaringsuitwisseling en wederzijdse ontwikkeling.