Tinkong in rep en roer: drie weken Summer School

Vakantie-activiteiten voor de kinderen in Tinkong - begeleid door de van Ginkel-familie

Tinkong in rep en roer: drie weken Summer School
maandag, 04 september 2017

3 weken, 9 leararen, 7 scholen en 150 kinderen. Dit is wat GoGhana bijeen heeft gebracht samen met de familie van Ginkel, die drie maanden in Tinkong verblijft. 

Terwijl officieel er sprake is van een lange zomervakantie voor de kinderen, slaagden wij erin om een aantal leraren van verschillende scholen bijeen te brengen om gezamenlijke een 'Summer School' op te zetten voor de kinderen vanaf 'grade 4' van het basisonderwijs tot en met de derde klas van Junior High School. Van maandag tot vrijdag kwamen de kinderen bijeen bij de Tinkong Methodist Primary School, die zo vrij was de klaslokalen ter beschikking te stellen. 

De kinderen hebben Engels, wiskunde en 'science'-lessen gehad, veel spelletjes gespeeld en sport gedaan, zoals voetbal en volleybal. Daarnaast ook creatieve lessen, tekenlessen en het maken van sieraden van kralen. De kinderen vonden het prachtig. En dat geldt ook voor de drie kinderen van de familie van Ginkel zelf. 

Op de laatste dag is er een eindfeest georganiseerd voor iedereen die aan de Summer School heeft meegedaan. Sommige kinderen kregen prijzen omdat ze iedere dag waren geweest. De kinderen dansten en hadden veel plezier samen met de leraren. De leraren vonden het geweldig om met de Nederlandse vrijwilligers samen te werken.  

Nieuws0409 2               Nieuws0409 3Nieuws0409 4Nieuws0409 5Nieuws0409 6Nieuws0409 7Nieuws0409 8Nieuws0409 9