Laatste hand aan inrichting mortuarium

Mortuarium al in gebruik, maar nog wel 'finishing touch' aan de inrichting

Laatste hand aan inrichting mortuarium
woensdag, 30 november 2016

De bouw van het mortuarium is afgerond, het gebouw is ook al in september in gebruik genomen en er zijn eind oktober 2016 iets meer dan 20 lichamen in de koelcel aanwezig. De twee lijkwagens zijn zwartgelakt en voorzien van de teksten op de zijkanten. 

kleedkamer

Tijdens de laatste week van oktober wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. In de centrale hal wordt een drietal voorbeeld-lijkkisten ter presentatie neergezet en worden de wanden worden opgesierd met Afrikaanse kunst. 

Albert en de mortuariummedewerkers decoreren ook de 'dressing rooms' met houtsnijwerkbeelden en siertrommels. 

Het mortuarium zal geen hogere tarieven vragen van de (families van de) overledenen dan de overheidsmortuaria dat doen. Hét verschil zit 'm juist in hoe het er hier uitziet. In balsemkameroverheidsmortuaria zijn vaak tweemaal zoveel stoffelijke resten aanwezig dan er normaliter maximaal kunnen verblijven. Juist op het terrein van waardigheid wil dit nieuwe mortiarium zich profileren. 

Het gehele Live Now-terrein bestaat uit gebouwen met oranje daken. Inmiddels wordt het terrein lokaal 'Orange Village' genoemd. Voor het bedekken van de lichamen in de koelcel zijn nu oranje kleden aanwezig. lijkwagens