Live Now Foundation in ontwikkeling in corona-tijd

School ligt nog stil, maar mortuarium is uitgebreid

Live Now Foundation in ontwikkeling in corona-tijd
woensdag, 21 oktober 2020

Ghana heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het beheersen van de pandemie van het coronavirus. Vanaf 25 personen per bijeenkomst tot 200 en reguliere zitplaatsen in het openbaar vervoer is nu mogelijk. De situatie wordt geleidelijk weer normaal, maar het is nog steeds een nieuw soort normaal, omdat mensen nog steeds wordt geadviseerd om maskers te dragen in gebieden waar sociale afstand onvermijdelijk is.

Studenten keren geleidelijk in batches naar school terug. Een van de scholen is weer volledig in bedrijf; hoogstwaarschijnlijk wordt volgend jaar het ICT-centrum weer opengesteld voor de scholen.

foto4

De geleidelijke terugkeer naar normaal en de versoepeling van de sociale beperkingen op bijeenkomsten hebben ertoe geleid dat mensen weer begrafenissen gaan houden zoals ze vroeger deden, en daarom beginnen we de activiteiten in het mortuarium weer op te pakken.

De uitbreiding van het mortuarium, begin dit jaar begonnen, is voltooid. De uitbreiding werd gedaan om de groeiende aantallen te kunnen accommoderen.
Het gaat traag, maar als land gaan we in ieder geval geleidelijk vooruit en dat geldt evenzeer voor Live Now Foundation.