Julian en Saskia doen voorlichting in Ankoani

Op 25 april was het medisch team van Live Now weer op excursie

Julian en Saskia doen voorlichting in Ankoani
woensdag, 25 april 2018

Op 25 april is het ‘outreach-team’ weer op pad geweest, geleid door Edwin en ondersteund door Cynthiam, een van de verpleegkundigenvan de Live Now Kliniek. Het team bestond dit keer tevens uit Julian, stagiair en verpleegkundig in opleiding, en z’n moeder, Saskia. Het team heeft Ankoani bezocht, een dorp dichtbij Tinkong. Ze zijn van deur tot deur gegaan, de huishouding overal uitleg gevend over persoonlijke hygiëne en mogelijkheden voor ziektepreventie, zoals diabetes en malaria. Daarnaast was er aandacht voor wondverzorging van kinderen; kinderen lopen vaak met wonden rond, die niet goed behandeld worden. Met allerhande infecties tot gevolg. foto15
Het team is nog een tijd in de weer geweest met een baby, Emmanuel, en z’n moeder. De moeder was bezig haar baby in bad te doen. Bijzonder om te zien, hoe verschillend moeders dit doen ten opzichte van de Nederlandse gewoonten. Dit was een speciaal moment voor Julian en z’n moeder Saskia.
Daarvandaan is het team naar Lord International School in Tinkong gegaan om de kinderen aldaar les te geven over persoonlijke hygiëne en wondverzorging.
Alles bij elkaar was het een succesvolle onderneming, deze ‘medical outreach’-dag. Het is mooi om alles van Live Now Foundation te delen met de mensen in Tinkong en omgeving.