Gratis medische screening bij Live Now Kliniek

Vruchtbare samenwerking met Focus Life Foundation

Gratis medische screening bij Live Now Kliniek
maandag, 30 september 2019

Op woensdag 25 september organiseerde de Live Now Kliniek in samenwerking met Focus Life Foundation, ook gericht op ondersteuning van de allerarmsten in de omgeving van Tinkong, een gratis medische screening. De screening vond plaats op het parkeerterrein voor onze Live Now Kliniek.

Focus Life Foundation heeft de nodige materiale gesponsord om bij de sceening te gebruiken. Denk aan: vloeistoffen, katoen, handschoenen, glucose strips, Hepatitis B-strips, malaria testkaarten en sommige anti-malaria medicijnen. Live Now Kliniek stelde haar hele medische staf beschikbaar, alsmede alle meubilair, testmachines, weegschalen en bloedmeetapparatuur.Foto1
De screening was al weken aangekondigd en sommige bewoners waren dan ook om 6 uur ’s morgens al present. De dag begon met een presentatie over persoonlijke hygiëne, complicaties bij diabetes, het nemen van preventieve maatregelen, etc. Daarna starten de eigenlijke screening om 9 uur, waarbij de mensen werden gescreend op suikerspiegel, glucose, Hepatitis B, syphillis, malaria-parasieten, gewichten bloeddruk.

De mensen met een positieve tekst werd geadviseerd om een afspraak te maken met de dokter bij de Live Now Kliniek.
Live Now Kliniek en Focus Life Foundation vonden het mooi om zo te samenwerken. Hopelijk doen we dat vaker in de toekomst.