De Chief of Development van Tinkong op community visit

De eigenaar van Live Now zoekt de inwoners van Tinkong op

De Chief of Development van Tinkong op community visit

Op 2 juni bezocht Nana Kwadwo Siaw I, de naam die Albert van Beek als 'Chief of Development' in Tinkong heeft gekregen, de inwoners van Tinkong. Tijdens een flinke wandeling door het dorp sprak hij, samen met Henry Dekyem, de dagelijkse manager van Live Now in Tinkong, met veel bewoners. Het doel: feedback krijgen van de mensen in het dorp over de impact van de projecten van Live Now Foundation.

De mensen in Tinkong zijn blij met de bouw van de nieuwe school op het Live Now-complex.

Onderdeel van deze wandeling door het dorp was ook: het nader bekijken van het grote dorpsvoetbalveld. Tinkong's chief of development heeft namelijk het plan opgevat om dit voetbalveld om te bouwen tot een ultra-modern voetbalveld. Foto1Daarvoor moet het terrein ge√ęgaliseerd worden en komener hekken om het veld heen en moeten kleedruimtes gebouwd worden. Het doel is: de organisatie van een voetbalcompetitie voor Tinkong en de omliggende dorpen.
Natuurlijk was het ook belangrijk de watervoorziening op het terrein nader te bekijken. Misschien moeten er nieuwe waterputten worden gegraven.

De bevoking van Tinkong bestaat voor het grootste gedeelte uit boeren; er zijn veel kleine boerderijen in Tinkong. Tijdens de wandeling ontmoette Nana Kwadwo Siaw I een ondernemer die palmolie wint uit de vruchten van de palmboom. Veel gerechten in Tinkong worden met deze olie klaargemaakt. Ook voor zeep wordt het gebruikt. Een gezin met zes kinderen moet van deze olie-productie leven.
Als chief of development is het heel belangrijk voor Nana / Albert om de levenssituatie van de inwoners van Tinkong te kennen en daarmee rekening te houden bij het opzetten van projecten voor community development.

Foto2