Live Now Foundation in Tinkong

GoGhana vertegenwoordigt de projecten van de Live Now Foundation in Tinkong, Eastern Region

Onze thuishaven: Tinkong

Klik op de afbeelding voor grotere weergaveTinkong is de plaats waar de Live Now Foundation is gehuisvest. Het is een dorp in de Eastern Region in Ghana, ongeveer 15 kilometer ten zuiden van de regiohoofdstad Koforidua en 60 kilometer ten noorden van de hoofdstad van Ghana, Accra, waar zich ook de internationale luchthaven bevindt. In Tinkong wonen ongeveer 5000 mensen.

Iedereen die naar Live Now Foundation komt, wordt door de staf van Live Now Foundation van het vliegveld opgehaald. Het is ongeveer één uur rijden. Tinkong ligt aan de hoofdweg tussen de landshoofdstad en de provinciehoofdstad en is heel goed bereikbaar over een verharde weg.

Weinig voorzieningen in Tinkong

In Tinkong zijn weinig voorzieningen. Zoals gebruikelijk in Ghana zijn er veel kerken en veel scholen en is alle ‘handel’ particulier met houten stalletjes met koopwaar, vooral ‘home needs’ en levensmiddelen. Tinkong is relatief ‘druk’ doordat het aan een hoofdweg ligt. Direct achter de hoofdweg is ook Tinkong echter een authentiek Afrikaans dorp met veel lemen huizen en onverharde wegen. De trotro’s, kleine busjes voor openbaar vervoer, rijden af en aan tussen de dorpen in de omgeving en Koforidua, het regionale centrum.

Koforidua

Koforidua is een stad met meer dan 100.000 inwoners, een grote dagelijkse markt en alle voorzieningen die je nodig hebt. De stad kent niet veel toerisme en heeft geen specifieke toeristische aantrekkingskracht. Het is echter wel een overzichtelijke en vriendelijke stad.

In Tinkong zijn de internetvoorzieningen matig: je kunt Whatsappen en mails op je telefoon ontvangen en lezen. Om zelf te mailen of te browsen op internet kun je beter naar de stad gaan, een half uurtje met de trotro, waar het bereik veel beter is. Tevens kun je daar naar een het grote Vodafone-internetcafé.
Via het grote busstation in Koforidua kun je overal naartoe. Het busvervoer is in Ghana goed geregeld: kleine en grotere bussen rijden grote afstanden. De hoofdstad Accra ligt op ongeveer anderhalf uur afstand met de trotro. Naar Kumasi, de Ashanti-hoofdstad en met anderhalf miljoen inwoners de 2e stad van Ghana, is het ongeveer 4 uren met de bus.